НАШ АДРЕС: 95026 г. Симферополь ул. Гагарина, 11 тел. (0652) 22-22-11 22-62-88, 22-49-40, официальный Web-сайт СКТЭК : http://www.cktek.crimea.ua
 

 

 

Поиск по сайту

  
КАРТА САЙТА




Сроки приема
заявлений и документов,
вступительных экзаменов,
конкурсного отбора и зачисления на обучение
В КОЛЛЕДЖЕ
см. здесь....


**************

Порядок приема заявлений
и документов для
поступления в колледж




**************

ИСТОРИЯ
СИМФЕРОПОЛЬСКОГО КООПЕРАТИВНОГО
ТОРГОВО-ЭКОНОМИЧЕСКОГО КОЛЛЕДЖА

см. здесь.....

Доска почёта

Статистика посещений
HotLog
Цитируемость
Яндекс цитирования


      Мелещенко Г. Біля моря, Чорного моря... [Текст] / Галина Мелещенко // Вісті Центральної спілки споживчих товарів України. – 2011. – № 35. – С. 10.
     На знімках: Алла Пилипівна ХОДАКОВА, Ольга ПАРФЕНТЬЄВА, Евеліна АППАЗОВА, Христина ТУРКАЄВА, Вероніка РЕВТА, Настасія НОВИКОВА, Ельнара ЧЕРКЕЗОВА; чергова по їдальні Вікторія СОКОЛОВА разом із шеф-кухарем Ольгою ПАРФЕНТЬЄВОЮ одержують продукти в завідувача складу Володимира ХРОМЧЕНКОВА.
Фото автора. Автономна Республіка Крим
    Практично на самому березі, у затишному куточку мальовничої долини Сатера, знаходиться Дитячий оздоровчий центр Кримспоживспілки. Уже більш як півстоліття він радо приймає дівчаток і хлопчиків з усієї України. І не тільки. Часті гості тут і діти з країн ближнього зарубіжжя. Вони приїжджають сюди насолодитися ласкавим сонцем і теплим морем, помилуватися вигадливими пейзажами Кримських гір, надихатися ароматами екзотичних південних рослин, у яких потопає вся територія центру.

      Але не тільки природа готова прийняти їх у свої обійми, поділитися дарами, зарядити енергією і здоров'ям на весь рік, але й дирекція ДОЦ, яка постійно поліпшує умови відпочинку своїх підопічних. Безперечно, чималу роль в оздоровленні школярів відіграє харчування. Воно тут – п'ятиразове. У меню – постійно свіжі фрукти, овочі, соки, напої. А щоб усі страви були смачними і з'їдалися без залишку – піклуються досвідчені, високопрофесійні шеф-кухарі: Ольга Парфентьєва та Ірина Титенко. Допомагають їм у цьому студенти Сімферопольського кооперативного торгово-економічного коледжу, котрі під пильним оком свого керівника Алли Пилипівни Ходакової проходять тут практику.

     – Ми працювали три місяці, – розповідає Алла Пилипівна. – За цей час майбутні кухарі-кондитери багато чому навчилися. Програма практики побудована так, аби кожен студент зміг набути навичок готування всіх страв: перших, других, а також – салатів. А ще – навчився пекти булочки і пироги. У ДОЦ уже багато років є чудова традиція – відкривати і закривати кожну зміну не тільки урочистою лінійкою, але и пирогами – великими, щоб вистачило кожному члену загону.

     У нинішній групі практикантів було 18 майбутніх фахівців. Практично всі вони склали заліки з практики на "відмінно". Я дуже задоволена, як трудилися і намагалися вкладати свою душу в освоєння майбутньої професії Христина Туркаєва, ЕвелінаАппазова, Ельзара Курбитдінова, Андрій Ланкін, Ельдар Решетов. Безперечно, їм було нелегко, оскільки така тривала практика в них вперше. Але зате вони змогли заробити свої перші гроші, які більшість з них відклали на подальше навчання.

       – Я дуже рада, що потрапила саме в ДОЦ, – вступає в розмову Вероніка Ревта. - Тут я багато чому навчилася. Адже ціле літо практикувалася не тільки готувати, а й накривати столи, обслуговувати відпочивальників. У нас така чудова група! Весела, дружна. Ми разом не тільки працювали, а й ходили на пляж, танцювали на дискотеці, займалися в гуртках художньої самодіяльності, грали в теніс. Це нас здружило ще більше. Особливе "дякуємо!" хотілося б сказати нашим шеф-кухарям за їхнє розуміння і терпіння. А нашій улюбленій "мамі" – так ми поміж себе називаємо свого керівника практики Аллу Пилипівну – низький уклін. Вона була з нами практично весь цей час – день і ніч. З нею ми почувалися захищеними, в повній безпеці. Могли в будь-яку хвилину звернутися за порадою, вирішити будь-яку проблему, суперечку. Вона нас не тільки "виховувала" – у плані роботи, а й навчала життєвої мудрості, умінню будувати стосунки одне з одним. Словом, під її надійним крилом ми не тільки зробили черговий крок на шляху до омріяної професії, ай – ужиття. Я, приміром, за ці три місяці остаточно переконалася, що моє покликання – кулінарне мистецтво. І зроблю все можливе, щоб досягти в цьому високої майстерності.

© Симферопольский кооперативный торгово-экономический колледж Крымпотребсоюза

© Ядрова Г.В . - выставлено 24.03.2012 г., отредактировано 1.10.2012 г.